Egészségügyi útmutató

Nagyon fontos változás: április 1-jén reggel 8 órától megváltozott az akut sebészeti ügyeleti rend. Azok az egészségügyi intézmények, melyek sebészeti ellátást végeznek, kötelesek a területi ellátási kötelezettség szerint hozzájuk tartozó betegeket 24 órában ellátni. Hogy ez a XV. kerület esetében mit jelent?

– A kerületi betegek április 1-jétől a Honvédkórház 1-es és 2-es számú sebészetére kell hogy menjenek – tudtuk meg dr. Buzna Andreától, a szakrendelő orvosigazgatójától. – Áprilisban és májusban a páratlan napokon a Róbert Károly körút 44. szám alatti épületben (bejárat a Papp Károly utca felől), a páros napokon pedig a Podmaniczky utca 109-111. szám alatti épületben található a sürgősségi ellátás. Ez azonban csak erre a két hónapra igaz, júniustól ugyanis pont fordítva lesznek a rendelések.

De nemcsak a sebészeti ellátás, hanem a CT- és MRI-vizsgálatok helyszíne is változott április 1-jétől. A vizsgálatokra a volt MÁV-kórház (Podmaniczky utca 109-111.) D épületének földszintjén lehet jelentkezni (bejárat a Dózsa György út felől).

A Károlyi kórház bezárását követően a kardiológiai ambulancia a Rákos úti Szakrendelőbe került, ahol emiatt jelentősen megnőtt a betegforgalom. A Honvédkórház csak a fekvőbeteg-ellátást vette át a bezárt újpesti intézménytől, a járóbeteg-szakrendelések pedig vagy a IV. kerületi szakrendelőben maradtak, vagy a Rákos útra költöztek át.

Comments are closed.