Egészségnap lesz a szakrendelőkben novemberben

Ismét megrendezi hagyományos egészségnapját az önkormányzat egészségügyi intézménye. A programokat november 17-én reggel 8 és délután 2 óra között két helyszínen, a Rákos úti és a Zsókavár utcai rendelőkben tartják. Az előbbire a felnőtteket, az utóbbira pedig a kisebb gyermekes családokat várják.

Egészségnap, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Egészségnap, archív/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Újdonság lesz az idei programban, hogy ismét lesz talpbetét, illetve fejbőr- és hajvizsgálat – mondta Sándor Gyuláné vezető asszisztens. – Ezek a szűrések népszerűek voltak, de pár éve kimaradtak a programból.

A tanácsadások, a szűrővizsgálatok és a termékbemutatók mellett véradást is szervezzenek, amihez csak tajkártyára kell. A program koordinátora egy fontos dologra még felhívta a figyelmet:

– Idén ősszel ismét eljön hozzánk a mammográfiás szűrőbusz, ez a vizsgálat a 40 év feletti hölgyeknek különösen ajánlott. Ehhez azonban előzetesen nőgyógyászati megjelenés is szükséges, ahol beutalót és időpontot kapnak az érdeklődők. Erre november 17-ig minden munkanapon lehetőségük van. További részletek az Életképek 20. számában olvashatók.

Comments are closed.