Egészséghős díjat kapott Dr. Király Balázs kerületi gyermekorvos

Orvos kategóriában nyerte el az Egészséghős díjat Dr. Király Balázs, a Zsókavár utcai gyermekorvosi rendelő orvosa, kerületi érdemérem díjas. A HáziPatika idén is meghirdette a pályázatát öt különböző kategóriában a díjra – írja hazipatika.com.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A pályázat kiírói azokat a hétköznapi hősöket keresték, akik a legtöbbet tették a lakosság egészségéért és a helyes életmód népszerűsítéséért. Idén négy kategóriába – Orvos, Egészségügyi szakember, Híresség, Egészségprojekt – érkezhettek nevezések. A zsűri is jelölhetett figyelemre érdemes projekteket – áll a hazipatika.com honlapon.

A jelölés két ütemben volt, májusban és júniusban a kurátori csapat tagjai neveztek öt, számukra különösen értékesnek vélt munkát, júliusban és augusztusban pedig a közönség jelölhetett Egészséghősöket a felsorolt négy kategória egyikében.

Forrás: Anyák az Anyákért Alapítvány Facebook-oldala

Dr. Király Balázs jelölti profiljában ez olvasható:

“A gyereket gyereknek, a szülőt szülőnek tekinti, akár az általános trenddel is szembefordulva.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a főváros szélén egy lepukkant orvosi rendelő. Ablaktalan folyosón, vírusfelhőben üldögéltek a gyerekek, amíg rájuk nem került a sor, és lélektelen rendelőben gyógyítottak a lelkes orvosok. Mindenkinek nagyon elege volt ebből. A doktorok szervezkedni kezdtek, míg végül sok-sok hivatali hercehurca után, egy uniós pályázat és a kerületi polgármester segítségével elkezdte az önkormányzat felújíttatni az épületet. A tervezők kérdezgették a doktorokat, hogy szeretnének dolgozni, a doktorok meg kérdezték a tervezőket – akik maguk is apukák és anyukák voltak, – hogy milyen helyre vinnék szívesen a gyereküket, ha betegek lesznek. Így a nagy tanakodás után és sok munka végeztével elkészült a dzsungeles, akváriumos, játszósarkos, recepciós-nénis, elektromos kijelzős gyermekorvosi rendelő. Még mindig a város szélén van, de már a csodájára járnak minden felől.”

Comments are closed.