Egészséges segítség

Oltópontként működik húsvét óta a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény Rákos úti és Zsókavár utcai rendelője. Ez azt jelenti, hogy a program idején a szakrendelők oltási helyszínekké alakulnak át, ahol kerületi orvosok, ápolók, védőnők, adminisztrátorok és önkéntesek teljesítenek szolgálatot.

– Mindkét oltópontunkon folyamatosan egy-kettő – szükség esetén három orvos  dolgozik, őket segíti a szakszemélyzet – mondta dr. Wallner Éva, a szakrendelő orvosigazgatója. – Ezek az időszakok nagy megterhelést jelentenek  a munkatársaknak, így minden kedvesség nagyon fontos a számukra.

A Víg Kalmár étterem tulajdonosai pedig úgy vélték, ebben a nehéz helyzetben támogatni, biztatni kell az egészségügyi szakembereket.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– Akik az oltópontokon dolgoznak, megérdemlik a megbecsülést – mondta Hámori Tamás, a rákospalotai étterem tulajdonosa. – Úgy gondoltuk, azzal próbálunk nekik segíteni, amihez értünk, finom ebédet főztünk, és megkínáltuk őket.

Az oltópontokon dolgozó egészségügyi alkalmazottak a május 1-jei hétvégén a paprikás csirke és a bécsi szelet között választhattak. Mindkét főételhez természetesen leves is járt.

– Ezt a programunkat folytatni szeretnénk, már meg is egyeztünk a szakrendelő vezetésével, hogy a következő oltónapon is mi álljuk majd az egészségügyi dolgozók ebédjét.

Dicséretes ez a lokálpatriotizmus és segítőszándék, pedig a Víg Kalmár étterem is szörnyen nehéz időszakot élt át. Ugyanúgy zárva volt, mint a többi vendéglátóhely – az elmúlt egy évben alig volt olyan időszak, amikor ki tudtak nyitni –, és ez bizony alaposan megnehezítette a tulajdonosok dolgát.

 

Comments are closed.