Edzésidő? Megoldható!

Sokan, miután nagy lelkesen elkezdenek edzeni, arra hivatkozva hagynak fel a rendszeres testmozgással, hogy nem jut rá idejük. Valóban nehéz beilleszteni az amúgy is zsúfolt napirendünkbe heti 3-4 pluszórát, de nem lehetetlen.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Ha a fenti példából indulunk ki, rögtön felfedezhető az ellentmondás, hiszen ha eddig tudtunk időt szakítani az edzésre, akkor ez miért változott meg hirtelen? Ilyen esetben sokkal inkább a lustaság vagy a lelkesedés lelohadása állhat a háttérben, amit szívesebben magyarázunk az időhiánnyal – hívja fel a figyelmet Szakács Olivér fitneszedző.
Persze előfordulhat, hogy túlórák, pluszelfoglaltságok lesznek az életünkben, amik valóban beszűkítik edzési lehetőségeinket. Ha meg tudjuk oldani, keljünk fel a szokásosnál egy órával korábban, és tudjuk le a testmozgást alvásidőben. Attól nem kell félni, hogy egész nap fáradtak leszünk, éppen ellenkezőleg, sokkal energikusabbnak érezhetjük magunkat.
Sokaknak a hétvége az, amikor kicsit lustálkodhatnak. Ezt is érdemes beáldozni, aki kipróbálja, belátja majd, hogy megéri. A kora reggeli futás vagy edzés boldogabbá teszi az embert, nem beszélve arról, hogy az edzés kihagyása miatti lelkiismeret-furdalás is elmarad.
Ha a gyerekünket hordjuk délutánonként edzésre vagy különórára, használjuk ki az időt, és amíg ő a foglalkozáson van, mi eddzünk.
Igaz, sokak szemében nem számít teljes értékű mozgásnak, de ha a boltba 10-15 perces gyaloglással jutunk el, és éppen nem nagybevásárlásra készülünk, autó helyett tempósan sétáljunk, és kézben vigyük haza a megvett dolgokat.

Comments are closed.