Dinamikus dynamicos karácsony

Másodszor rendezett háziversenyt az MTK-Dynamic Sport Karate Team a kezdő és a félhaladó – 12 év alatti – versenyzői számára. A II. Újpalota Karate Kupa azonban annak ellenére, hogy csak dynamicos (MTK-s) sportolók indulhattak rajta, több mint száz résztvevőt vonzott. Fischer Mihály, a rendező klub vezetőedzője elmondta: “a verseny nem annyira az eredményről, mint inkább a rutinszerzésről, a gyakorlásról és az önfeledt ünneplésről szólt. A szülők ugyanis először láthatták, hogy a zárt ajtók mögötti edzéseken mit is tanultak a gyerekek.”

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Egy nyertese viszont már a verseny előtt akadt a rendezvénynek, a szervezők ugyanis külön köszöntötték a legifjabb résztvevőt, a mindössze 4 esztendős Mátyus Kingát. A II. Újpalota Kupára dr. Pintér Gábor alpolgármester is ellátogatott, illetve a verseny díszvendége volt S. Kovács Ádám, Magyarország legeredményesebb karatékája is, aki örömmel beszélgetett, készített közös fotót a gyerekekkel.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az MTK Dynamic Sport Karate Team élversenyzői ezúttal a verseny szervezésében és lebonyolításában segédkeztek. Az újpalotai klub legeredményesebb sportolója, az U21-es világbajnok, Hárspataki Gábor például óvodás tanítványait menedzselte. Gábor ugyanis komolyan gondolja, hogy versenyzői pályafutását befejezve edzőként folytatja majd a pályafutását. Az ehhez szükséges képesítést már megszerezte. Egyelőre azonban még a versenyzéssel foglalkozik, hisz februárban, Szófiában korosztályos Európa-bajnokságot rendeznek – melyre kilenc MTK-s sportoló kvalifikálta magát -, illetve kezdődnek a kvalifikációs versenyek a júniusi felnőtt Európa-bajnokságra és a novemberi korosztályos világbajnokságra.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Comments are closed.