Drága kanyarodás a Szentmihályi útról

A Szentmihályi úton az Erdőkerülő és a Rákos út közötti szakaszán a balra kanyarodni akaró autós hatalmas torlódásokat okozott, és nemegyszer koccanásos baleset lett a manőver vége. Ezen a helyzeten változtatni kellett, így balra kanyarodni tilos táblákat rakta ki, a záróvonal melletti szaggatott vonalat eltüntették.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A tiltás ellenére voltak olyan autósok, akik megszokásból próbáltak lekanyarodni a Szentmihályi útról. Aztán nem értették, miért kapnak 50 ezer forint bírságról szóló csekket. Merthogy a kanyarodás szabályai elleni vétséget a törvény ilyen durván bünteti. Van olyan kereszteződés, aminél kamerákat szereltek fel, így a büntetéseket automatikusan postázzák a szabálytalankodó autósnak.
A kerületi közlekedési változásokat elsősorban a hivatal városüzemeltetési főosztálya végezteti el, ám a Szentmihályi út nem a kerület, hanem a Budapest Közút Zrt. hatáskörébe tartozik, ezért hozzájuk fordultunk a kérdéseinkkel. Az alábbiakban pedig az ő válaszukat olvashatják:
„A Szentmihályi út három mellékutcájából, a Kiss Ernő utcából, a Vécsey Károly utcából, valamint a Mátyás utcából történő balra kanyarodást a BRFK javaslatára tiltották le. A Kiss Ernő utca, Vécsey Károly utca, valamint a Mátyás utca Szentmihályi úti torkolatában a balra kanyarodni tilos jelzőtáblákat 2016. október 26-án helyezték ki, ezzel egy időben a Szentmihályi úton a záróvonal melletti, úgynevezett átlépő terelővonalakat is megszüntették.
A forgalmirend-változás a jelzőtábla kihelyezésének időpontjától érvényes. A KRESZ-szabályok betartatása és az ellenőrzése a rendőrség feladata, így igaz ez erre az esetre is. A közúton közlekedni mindig az érvényes forgalmi rend alapján, körültekintően kell. A lakosságot a forgalmi rendről a közúti jelzőtáblák tájékoztatják.”

Comments are closed.