A Dózsa legjobb igazolásai

Az U17-es magyar futballválogatott hatodik lett a horvátországi Európa-bajnokságon. Ezzel ugyan lemaradt a világbajnoki részvételről, ám a 2008-as prágai bronzérmet követően a magyar labdarúgás legjobb korosztályos eredményét érte el. A csapat sikeréért a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumban szurkoltak.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Torvund Alexander és Opavszky Balázs Szilárd/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Három éve járok már a Dózsába – mondta a válogatott védője, Opavszky Balázs Szilárd. – Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a nagyapám, ­Opavszky Szilárd, illetve az édesanyám, Ónodi Gabriella is itt tanított korábban. Az iskoláról tudtam, hogy komoly sporthagyományokkal rendelkezik, illetve, hogy támogatják a sportoló diákokat. Abban, amit elértem, a tanáraimnak és az osztálytársaimnak is nagy szerepük volt.
– Nekem pedig Balázs ajánlotta ezt az iskolát – tette hozzá Torvund Alexander, aki az Eb-n Feröer ellen két gólt is szerzett. – Mindketten a Vasas-Kubala Akadémián futballozunk, a civil életben is barátok vagyunk, és egy éve már iskolatársak lettünk.
Iskolatársak, de nem osztálytársak, mert amíg Alexander érthető módon a sportosztály tanulója, Balázs a nyelvi előkészítős osztályban angolul és olaszul tanul.
– Az Eb-siker óta megnőtt a csapat iránt az érdeklődés – mondta Balázs. – Ennél többet még nem mondhatok, majd eldől, hogy hol folytatjuk a pályafutásunkat.
– Mindenképpen külföldre szeretnénk menni – mondja Alexander –, ez volt az egyik ok, hogy az MTK-t és az agárdi Sándor Károly Akadémiát otthagytuk. A Vasasnál ugyanis jobban támogatják a fiatal játékosok külföldre igazolását. Elsősorban a holland bajnokságot céloztuk meg, ahova egyik csapattársunknak, a szintén volt dózsás Bencze Márknak már sikerült eljutnia.
A két fiú, akinek a sikereire nagyon büszkék a Wágner Manó téren, nem biztos, hogy a két év múlva esedékes ballagáson is részt vesz majd.
Hogy ismerjük-e az osztálytársainkat? – kérdezett vissza Balázs. – Hogyne, hisz csak a hiányzások miatt vagyunk magántanulók, ha tehetjük, bejövünk órákra. Nagyon jóban vagyunk a többiekkel, és örülünk, hogy szurkoltak nekünk.

Comments are closed.