Dobogós családi vállalkozás

Ritkán fordul elő, hogy egy családban valamennyi gyerek ugyanazt a sportágat űzi, az pedig még ritkább, hogy a testvérek mindegyike eredményes is. Az Újpalotán élő Vetor család ezek közé a kivételek közé tartozik.

web_IMG_8510
– A gyerekek mind a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolába járnak – mondta Vetorné Rapcsák Adrienn, a három lány édesanyja –, s mivel a REAC Sportiskola tollasedzéseit az iskola tornatermében tartják, mindhárman tollasozni kezdtek.
A három lány közül a legidősebb, Szonja (12. évfolyamos) ismerkedett meg leghamarabb a játékkal. Az ikerhúgai, Tánya és Nikol (5. évfolyamosak) pedig követték őt.
– Szonja kicsit későn kezdte a sportot, így neki nehezebb dolga volt. A húgai azonban már elsős koruk óta játszanak, amely az eredményeiken is meglátszik – mondta az édesanya.
Tánya és Nikol tollaslabdában uralják a 11 éves korosztályt. A versenyek döntőit általában egymás ellen vívják, a csatákból mostanában az országos bajnokságon aranyérmet szerző Nikol kerül ki győztesen. Így volt ez a tavalyi diák­olimpia döntőjében is, ahol Nikol arany-, Tánya pedig ezüstérmet szerzett. A Vetor család sikerét Szonja tette teljessé, aki már csak hobbiból tollasozik, ám így is élete legjobb eredményeként ezüstérmet szerzett a diákolimpia döntőjében.
Nagyon örültünk a férjemmel a lányok sikerének. Ritka, hogy egy családban minden gyerek dobogóra állhat rangos versenyen – magyarázta büszkén az édesanya.
A szakemberek Nikolnak jósolnak szép tollaskarriert, ám a 11 esztendős lány a futballpályán képzeli el a jövőjét. A lila iskola 3–4. évfolyamos focicsapata tavaly megnyerte a kerületi versenyt, és bejutott a fővárosi fordulóba, ahol Nikol egyedüli lányként vitézkedett. A focilabda iránti szeretetét valószínűleg az édesapjától, Vetor Pétertől örökölte, aki egykor az Újpest kapuját is védte.

Comments are closed.