Bori Ferencet és Varga Imrét köszönthetjük a kerülti díszpolgárok sorában. A „Budapest XV. kerület Díszpolgára” címet az október 23-án ünnepi testületi ülés keretében átadták át.

Cserdiné Németh Angéla polgármester úgy fogalmazott: „büszke a díszpolgári címet átvevő kerületi kiválóságainkra, akik szakmai életútjukkal, tisztességükkel, empátiájukkal méltó példát mutatnak mindannyiunknak. Ők az igazi hazafiak, ők a mi nagyszerű lokálpatrióta hőseink”.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Az első díjazott Bori Ferenc, nyugalmazott mérnök és korábbi önkormányzati képviselő. 1994-2006 között három cikluson keresztül az MDF képviselőjeként vett részt a testület munkájában. A Jogi, Ügyrendi és Közrendvédelmi-, a Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi-, illetve a Szociális és Egészségügyi Bizottságnak is tagja volt. Jelenleg a Rákospalota-Óváros Református Gyülekezet presbitereként tevékenykedik.

Köszönöm, hogy engem választottak meg ennek a sok munkának az elvégzésére – mondta Bori Ferenc.

A másik díjazott Varga Imre, a Budapesti Vegyiművek Vállalat korábbi vezetője, illetve négy cikluson keresztül a kerületi önkormányzat képviselője és tanácsnoka volt. 1973-ban költözött családjával Újpalotára, ahol mind a mai napig él. Társadalmi munkában a társasházuk pénzügyi és ellenőrző munkáját végezte. Önkormányzati képviselőként a Pénzügyi és Költségvetési-, a Közbeszerzési-, illetve a Pénzügyi és Gazdasági Bizottságnak is elnöke, alelnöke, valamint tagja volt. 1994-től 2010-ig a Fővárosi Közgyűlés kerületi kollégiumában elnökségi tagként, illetve alelnökként tevékenykedett. Kiemelkedő szerepet vállalt a XV. kerület oktatásának átszervezésében.  2006-2010 között a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének munkájában pénzügyi és gazdasági ügyekben Hajdu László, akkori polgármester tanácsadója volt.

Amit lehetett, azt mindig megpróbáltam a kerület érdekéért megtenni – jegyezte meg Varga Imre.

 

 

Comments are closed.