Díjazott sportteljesítmény

Az önkormányzat december 8-án negyvenhat fiatalt részesített a „Kerület Kiváló Sportolója” elismerésben. A tavalyhoz hasonlóan a pályázók Hajdu László polgármestertől és Németh Angéla alpolgármestertől emlékplakettet és Decathlon ajándékkártya jutalmat vehettek át.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A díjazottakat az idei sportteljesítményük alapján három kategóriába sorolták. A III. kategóriába az országos diákolimpiai döntőkben győztes sportolók kerültek. A II. kategóriába azok a sportolók tartoztak, akik a magyar bajnokságban, vagy országos, vagy nemzetközi versenyen értek el I-III. helyezést. Az I. kategória tagjai pedig azok a sportolók voltak, akik Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon I-VI. helyezettek voltak. Ez utóbbi kategória számított a legrangosabbnak, ám a XV. kerületi sport erejét jól jellemzi, hogy ebben a kategóriában is öt díjat osztottak ki.

A kitüntetettek között volt az újdonsült U21-es világbajnok karatézó, Hárspataki Gábor, a junior evezős világbajnokságon hatodik helyen végzett Szegedi Tamás, az U21-es karate világbajnokságon bronzérmes Tamás Ferdinand, a karate Európa-bajnokságon kadet korcsoportban harmadik Czagány Dóra, és a Junior Íjász Világbajnokságon barebow kategóriában aranyérmes Tóth Emese.

A 2014/15-ös tanévben diákolimpián csak egy számban nyertek kerületi sportolók, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola fiú focicsapata az V-VI. korcsoportos kispályás labdarúgásban lett első.

A legtöbb elismerést, összesen harmincnégyet a II. kategória alapján osztották ki. A díjazott fiatalok között a kerület sporthagyományaiból adódóan a karatézók voltak a legtöbben.

Comments are closed.