Díjátadás után patthelyzet a testületin

Testületi ülést hívott össze Németh Angéla polgármester április 23-ára, amin az április 2-án napirendre sem vett előterjesztéseket tárgyalta volna a képviselő-testület.

Az ülés előtt tartották a Csokonai Kulturális Központ, a Gazdasági és Működtetési Központ valamint az XV. kerületi Egyesített Bölcsőde jubileumi jutalmasainak köszöntését, valamint az Év Kisgyermeknevelője, az Év Bölcsődei Munkát Segítő Alkalmazottja, az Év Intézmény Működtetési Dolgozója, az Év Kulturális Dolgozója díj valamint a Civil Szervezetek Elismerő Oklevél átadását is.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A megjelenteket Németh Angéla köszöntötte, majd az elismerések átadása következett. Jubileumi jutalomban részesültek azok a közalkalmazottak, akik 25, 30 vagy 40 éve dolgoznak a köz érdekében.

Az Év Kisgyermeknevelője kitüntető címet idén Mihályiné Német Csilla, a Nádastó parki bölcsőde kisgyermeknevelője kapta.

Az Év Bölcsődei Munkát Segítő Alkalmazottja-díjat Ádámszki Endréné, a Kavicsos közi bölcsi dolgozója vehette át.

Az Év Kulturális Dolgozója-díjat Pintér Zsuzsánna, a Pestújhelyi Közösségi Ház vezetője érdemelte ki.

Az Év Intézmény Működtetési Dolgozója elismerést Isépy Henriett, a Gazdasági Működtetési Központ humánpolitikai főelőadója kapta.

Idén a Civil Szervezetek Elismerő Oklevelet a Magyar Vöröskereszt XV. kerületi szervezetének ítélték oda.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az ünnepi pillanatok után protokolláris hozzászólások következtek, majd a napirend vitájára került sor. Victorné dr. Kovács Judit, dr. Pintér Gábor és Móricz Eszter képviselők jelezték, hogy az április elejei üléshez hasonlóan ismételten nem került be a napirendek közé a Palota Holding társasházkezeléssel kapcsolatos előterjesztés, ezt nehezményezték. Dr. Lamperth Mónika jegyző szerint ennek jogi okai vannak. Ezt követően a testület 8 igen, 5 nem, 5 tartózkodással nem fogadta el a napirendet, így az ülés véget ért.

Legközelebb április 25-én, csütörtök délután 5 órakor ül ismét össze a grémium, akkor a 2019. évi költségvetési rendelet megtárgyalása lesz napirenden, immár hatodszor.

Comments are closed.