Díjak a nem olimpiai sportágak versenyzőinek

Az ötkarikás játékok programjában nem szereplő sportágak 2015-ben legjobban teljesítő versenyzőit díjazta február 9-én a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem olimpia sportágak szakmai tagozata. Az első alkalommal odaítélt Leyrer Richárd Sportvezetői Díjat Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, a világszövetség alelnöke kapta – írta az mti.hu.

Az eseményen elhangzott, hogy Magyarországon versenyszerűen vagy csak hobbiból több mint 60 ezren hódolnak a nem olimpiai sportágaknak. A magyar versenyzők a nem olimpiai sportágak tavalyi világbajnokságain 34, míg az Európa-bajnokságokon 39 aranyérmet nyertek.

Az évértékelő keretében 22 sportágban összesen 35 elismerést adtak át a tavalyi világ- és Európa-bajnokságokon dobogós versenyzőknek. A MOB nem olimpiai sportágak szakmai tagozata szövetségeinek díjazottjai között voltak kerületi sportolók is.

Elismerésben részesítették Hárspataki Gábort, az MTK-Dynamic Karate karatékáját, Tóth Ferenc műrepülőt, Végső Jánost, a Pestújhelyi SC klub dartsosát.

Comments are closed.