Saját tantestületéből választott igazgatót a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium közössége, a korábbi helyettes, Pappné Lukács Ágnes személyében.

– Nagy megtiszteltetés számomra a kollégák és a fenntartó támogatása – mondta a rákospalotai alma mater újdonsült vezetője –, és a támogatásból fakadó elvárásoknak szeretnék is az előttem álló ötéves ciklusban minél jobban megfelelni.
A döntéshozók Pappné Lukács Ágnesnél elkötelezettebb dó­zsást nehezen találhattak volna. Ő ugyanis ezer szállal kötődik a Wágner Manó téri intézményhez.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Pontosan harminc éve, 1989-ben lettem tagja az iskola közösségének. Diákként itt végeztem a középiskolai tanulmányaimat, majd itt is érettségiztem le. Húsz éve pedig itt kezdődött a tanári pályafutásom is. A Dózsában nem ritka az ilyesfajta kötődés, a jelenlegi hetvenkét fős tantestület közel harmada ugyanis valamikor szintén dózsás diák volt – mondta a szakember.
Az, hogy valaki a rákospalotai középiskolában pallérozódott, nem jelenti azt, hogy az illető vezetőnek való. Pappné Lukács Ágnes azonban több mint tíz éve már a „motorja” és a „lelke” a Dózsának. Így személyében olyan ember került az igazgatói székbe, aki bőségesen bizonyította már vezetői erényeit.
– Még Ábri László irányítása idején lettem igazgatóhelyettes 2007-ben. Nagy szerencsém volt, mert Laci bácsi mellett és Laci bácsitól rengeteget tanulhattam. Azt a tudást, melyet tőle és elődömtől, Gertner Hajnalkától kaptam, igazgatóként is hasznosítani kívánom, nem kívánok letérni az elődeim által kijelölt útról. Fontosnak érzem, hogy mindenki, pedagógus, diák és szülő egyaránt magáénak érezze a Dózsát. Ugyanakkor azt is látom, hogy a kor igényei változásokat kívánnak, melyeknek nekünk, mentoroknak is meg kell felelnünk. Ma már nemcsak oktatnunk, hanem a szó szoros értelmében nevelnünk is kell. Ehhez pedig nemcsak tudásra, hanem fiatalos erőre és lendületre is szükségünk van – mondta az igazgató.
Hogy ez a „lukácságis” lendület mire lesz elég, azt megmutatja az elkövetkező ötéves ciklus.
– Sok tervem van, bár nem mindegyik rajtunk múlik. A weboldalunkat mindenképpen frissíteném, szeretném, illetve örülnék, ha az udvarunkon megvalósulhatna a strandröpipálya, valamint az A épület 1969 óta meglevő nyílászáróit is kicserélnék végre. De vezetőként leginkább egy célt fogalmaznék meg: hogy a Dózsa évről évre jobb és szerethetőbb iskola legyen – vázolta a szakember.

Comments are closed.