Diagnosztikai központot hoznának létre

Csökkenhet a diagnosztikai vizsgálatok várakozási ideje kerületünkben, ha megvalósul az a beruházás, melyre július végi rendkívüli ülésén áldását adta a képviselő-testület. A tervek szerint a diagnosztikai központot a volt Észak-Pesti Kórházban, annak is a 10-es számú épületében hoznák létre, melynek földszintje alkalmas a több milliárdos géppark (többek között MRI és CT) elhelyezésére.

A képviselők azt is támogatták, hogy az önkormányzat többletkapacitás befogadása iránti kérelmet nyújtson be az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP). Ez azért fontos, mert ennek birtokában a vizsgálatok egészségbiztosítási pénztári támogatással is igénybe vehetőek lennének. A központ üzemeltetőjét közbeszerzési eljárás keretében választja majd ki a képviselő-testület.

László Tamás országgyűlési képviselő, a diagnosztikai központ létrehozásának ötletgazdája az XV TV adásában elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a Diagnoscan Magyarország Kft. multinacionális céggel, amely nagyértékű diagnosztikai berendezéseket helyez el és működtet az országban. A társaság is úgy értékelte, hogy kerületünkben hiánypótló beruházás lenne egy diagnosztikai központ létrehozása, melynek megvalósulása esetén jelentősen javulna a kerületi lakosok egészségügyi és diagnosztikai ellátása, valamint csökkenne az ilyen jellegű vizsgálatok várólistája. Jelezték, hogy amennyiben az önkormányzat kiírja a közbeszerzési eljárást, a társaság indul azon, és vállalja a központ létrehozását és működtetését.

Az OEP szeptemberben dönt arról, hogy kerületünk megkapja-e a többletkapacitást.

Comments are closed.