A fővárosiak már csütörtöktől igényelhetnek támogatást gázkonvektorcseréhez

Elsőként budapesti és Pest megyei magánszemélyek igényelhetnek támogatást az elavult gázkonvektorok cseréjéhez az Otthon melege program alprogramjában szeptember 21-étől. A pályázaton legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A pályázati lehetőség régiónként eltérő időpontokban nyílik meg: elsőként Közép-Magyarországon lehet kérni támogatást. Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram célja, hogy segítséget nyújtsanak a lakóépületekben levő gázkonvektorok cseréjéhez. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Maximális mértéke ingatlanonként és magánszemélyenként az elszámolható bruttó költségek 80 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint.

A részletes Pályázati Útmutató elérhető a https://konvektor2017.nfsi.hu/ oldalon, a pályázattal kapcsolatos kérdésekre az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálata ad bővebb tájékoztatást.

Az Otthon melege program másik, korábban meghirdetett alprogramja keretében október 15-ig igényelhető legfeljebb 700 ezer forint vissza nem térítendő támogatás új kondenzációs kazán beépítésére és a fűtéskorszerűsítés kiegészítő költségeihez. További részletek a https://futeskorszerusites2017.nfsi.hu/ oldalon találhatók.

Comments are closed.