Csúszdáktól a lengőhidakig

Megkezdődött az idei új udvari játszóeszköz-telepítési projekt a kerületi óvodákban és bölcsődékben.
„Első a biztonság is lehetne a szlo­genje annak a kitartó munkafolyamatnak, melynek eredményeképpen 2020-ban alapos egyeztetést követően az önkormányzat irányításával olyan egységesítésre törekvő irányelvek alapján kötött a GMK szerződést a pályázat nyertesével, a Játszópark Kft.-vel, mely előrevetíti a bölcsődék, óvodák játszóeszközeinek és udvari felületeinek átgondolt megújulását” – hangsúlyozta Mona Péter, a GMK működtetési igazgatója.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Ebben az évben a folyamatos karbantartások mellett igen jelentős összeget, csaknem nettó 41 millió forint forrást biztosított a fenntartó új játékok, ütéscsillapító burkolatok kiépítésére. A munka során 78 játszóeszközt telepítenek az intézmények udvaraira, többek között kisautókat, csúszdatornyokat, fahajókat, egyensúlyozó eszközöket, lengőhidakat, függeszkedőket, hintákat, padokat, kisházakat, alagutakat, repülőket, várakat, rugós játékokat, mászókákat, labdadobálókat.
A kivitelezés során a homokozókat árnyékoló- és takaróponyvákkal látják el. Kialakítanak 834 négyzetméternyi játszótéri műfüvet, illetve 304 négyzetméteren ütéscsillapító homokot terítenek le a játszóeszközöknél.

Comments are closed.