A csúcson sem lehet abbahagyni

Az Ironman versenyek programja: 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás, majd levezetésképpen 42 195 méteres maratoni futás. A megmérettetés ma már nemcsak a férfiak, hanem a nők számára is vonzó. Gyöngy Krisztina, a XV. kerületi rendőrkapitányság őrmestere már régóta kacérkodott a gondolattal, hogy kipróbálja magát ezen a versenyen, de csak idén szánta rá magát.

Forrás: Gyöngy Krisztina

Forrás: Gyöngy Krisztina

– Valóban régóta foglalkoztatott már ez a verseny, amelyet nem akartam tovább halogatni, és idén végre felkészültem rá – mondta az őrmester.
Nagyatádon, az idei Ironmanen hatszázhuszan álltak rajthoz, az indulók tíz százaléka nő volt. A távot végül ötszázkilencvenkilencen teljesítették. Köztük volt a mi őrmesterünk is.
– Meglepően jól ment a verseny, mind a három számot jobban teljesítettem, mint amilyen szintidőt előre kitűztem magamnak. Mégis elsírtam magam, igaz, nem a verseny alatt vagy után, hanem még a rajt előtt. Annyira meghatott, hogy végre itt lehetek a mezőnyben – emlékszik vissza Gyöngy Krisztina.
Gyöngy Krisztina a kerületi kapitányság legsportosabb rendőre címére is pályázhatna. A korábban a László Kórház, majd a Pepita Sárkányok, az MTK és az UTE női csapataiban kapusként játszott. Jelenleg játékvezető-asszisztensként tevékenykedik a Budapest I. osztályú labdarúgó-mérkőzéseken, többször átúszta már a Balatont, mintegy tíz alkalommal futott már maratont, a félmaratont pedig nagyjából 30-szor teljesítette. Idén túl van már a Spartan Race-en (a maratonnál nagyobb távot terepen és akadályokkal nehezített pályán futják), jelenleg éppen egy szlovákiai ultrabeast versenyre készül.
S ha valaki azt gondolná, egy ifjú járőr számára ez már bőven elég, az nagyon téved. A műszaki menedzseri és közgazdasági diplomával rendelkező rendőrnő ugyanis interjúnk másnapján a franciaországi Chamonix-ba utazott, ahonnan a 4808 méteres Mount Blanc meghódítására készül. Valószínűleg ő lesz az első magyar rendőr, akinek sikerül ilyen magasságba feljutnia.

Comments are closed.