Csobbanjunk ősszel is!

Elérkezett a szeptember és ezzel együtt az ősz is beköszönt. Ilyenkor már csak szép emlékként idézzük fel a forró, strandolós napokat. A fővárosi fürdők közül azonban vannak egész évben látogathatók, ráadásul egyes helyeken szeptember közepéig csobbanhatunk a kinti medencékben. A Gellértben történelmi séta is lesz.

A szomszéd kerületi Paskál fürdő nyári területe például szeptember 15-ig nyitva tart. Hasonlóan a felújított Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda területén is kiélvezhetjük az élmény- és strandmedencéket szeptember közepéig. A termál- és úszómedencék egész évben várják a fürdőzőket.

A Palatinus fürdőben is teljeskörűen üzemel a nyári terület szeptember 15-ig. Érdekesség, hogy a Palatinus is bekerült abba a legszebb kültéri úszómedencéket összegző listába, amelyet a The Guardian brit napilap tett közzé honlapján. Ha pedig kihagytuk a nyári margitszigeti strandolást, érdemes kipróbálni a fürdő téli kínálatát is, mert élményekből egész évben nincs hiány.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. oldalán arról is tájékozódhatunk, hogy a Csillaghegyi fürdőben szintén szeptember 15-ig működik a strandmedence, utána ott is téli üzemmenetre váltanak. A Gellért fürdőben pedig a Kulturális Örökség Napjai alkalmából történelmi sétát szerveznek szeptember 21-én és 22-én. Ekkor a fürdő alatt fekvő föld alatti forrás is megtekinthető. A vezetés regisztrációhoz kötött, sétánként maximum 25 főt tudnak fogadni. Bejelentkezés: info.gellert@spabudapest.hu. További információk a budapestgyogyfurdoi.hu és oroksegnapok.hu oldalon találhatók.

Comments are closed.