Csalók hivatkoznak a Főtávra – frissítve

A Főtávra hivatkozva illetéktelenek próbáltak bejutni távfűtéses lakásokba különböző indokokkal, legutóbb a XIII. kerületben károsítottak meg egy fogyasztót ismeretlenek – írja közleményében a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv).

A Főtáv szakemberei minden esetben a társaság emblémájával ellátott munkaruhát viselnek és arcképes kártya van náluk. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Főtáv Zrt.-nek ma már nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amiért a szakemberek a helyszínen készpénzt kérnének el, és munkatársaik csak előre egyeztetett időpontban végzik munkájukat. Semmi esetre sem köthető tehát a szolgáltatóhoz, ha ilyen esettel találkoznak a fogyasztók – írták.

A társaság arra kéri a lakosságot: ha valakinek a lakásába a Főtávra hivatkozva akarnak munkavégzési indokkal bemenni, hívja a távhőszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatát (06 1 700 7000), s ha kiderül, hogy az épületből mások sem hívtak ki főtávos szerelőt, ne engedjenek be idegeneket a lakásukba. A Főtáv Zrt. egyben kéri a fogyasztókat, hogy akivel ilyen káreset történik, forduljon a rendőrséghez.

Frissítés:

Keresi a rendőrség azt a négy férfit, akik a fűtés ellenőrzésére hivatkozva bementek egy idős nő lakásába Angyalföldön.

A négy férfi 2017. január 9-én 10 óra körül becsengetett egy Budapest XIII., Tomori utcai idős nő lakásába. Azt mondták a sértettnek, hogy a fűtést szeretnék ellenőrizni, egyikük egy igazolványt is felmutatott, mire az idős hölgy beengedte őket. Három férfi úgy tett mintha a radiátorokat ellenőrizné, egy pedig elkérte a sértett iratait, amiket a nő – az otthon tartott pénzével együtt – a párnája alól elővett. Pár perc elteltével a négy elkövető távozott és a hölgy észrevette, hogy eltűnt a pénze, ekkor értesítette a rendőrséget – írja a police.hu.

Comments are closed.