Csaknem 800 fát ültetnek idén

– Az enyhe télnek köszönhetően gyakorlatilag januártól kezdve már a tavaszi munkákat végzik a Répszolg munkatársai a közterületeken. Alapvetően a zöldterületek karbantartási munkáit tudták végezni – mondta el Demeter János ügyvezető igazgató.
A szellőztető gereblyézést még végzik, ezzel egyidejűleg az őszi-téli visszamaradó lombot is eltakarították a parkokból. A cserjék alakító metszésével és a cserjeágyak kapálásával is haladnak a Répszolg munkatársai.

Faültetés/XV Média, Nagy Botond

Faültetés/XV Média, Nagy Botond

A Kosd utcai erdősávban a fák gyérítését is elvégezték, melynek hozadékaként igen sok apríték, mulcs keletkezett, amelyet a cserjeágyásokban használnak fel. Ennek egyik előnye, hogy a mulcsolással lelassítják a gaz növekedését, így akár megspórolhatnak egy évközi cserjeágykapálást, másrészt az apríték idővel humusszá válik, amely gazdagítja a talajt – avatott be a szakmai részletekbe az ügyvezető.
A képviselő-testület erre az évre 40 millió forintot irányzott elő facsemeték telepítésére. A tavaszi ültetés már be is fejeződött, most leginkább fapótlásokat végeztek, egy-egy helyre ültettek be csemetéket, összesen 450 darabot. Mint megtudtuk, az őszi telepítés már koncepciózusabb lesz, akkor út menti sorfák rehabilitációját végzik majd el – elsősorban az Eötvös és a Bocskai utcában –, melynek során sok elöregedett, beteg, balesetveszélyes gömbakác helyére ültetnek mintegy 400 darab, a mai környezeti igényeknek jobban megfelelő fafajtákat.
Április végén, május elején ültetik ki tereinkre az egynyári virágokat a már megszokott helyekre, de új helyszíneken is lesz idén virágosítás, így például a Bácska utcában a főplébániánál is.

Comments are closed.