Csak a központi akarat fontos a Fidesznek

Sajtótájékoztatót tartott Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Németh Angéla polgármester, az ellenzéki összefogás kerületi polgármesterjelöltje augusztus 28-án. A tájékoztatón kifejtették, hogy a Fidesznek nem a kerületi emberek, hanem a politikai haszonszerzés a célja.

MTI/Máthé Zoltán

MTI/Máthé Zoltán

A kerületnek hónapok óta nincsen költségvetése, mert a fideszes képviselők nem szavazták meg azt – hangsúlyozta Dobrev Klára. Nincsenek tekintettel például a szociális ágazatban dolgozókra, de nem érdekli őket a kerületi civil szervezetek, egyesületek támogatása sem. Egy dolog fontos számukra, hogy ebből politikai hasznot húzzanak. Mindenki, aki október 13-án elmegy szavazni azzal a tudattal voksoljon, hogy a Fidesz számára nem a kerület, csak a központi akarat a fontos – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón részt vett Németh Angéla is, aki elmondta, hogy akkor lesz a kerületben valódi fejlődés és fejlesztés, ha a választáson csapatát és őt támogatják a kerület lakói. A városrészben 14 egyéni körzetben indítanak közös jelölteket, illetve polgármesterjelöltként is indul. A jelölt 15 pontban foglalta össze a következő önkormányzati ciklusra szóló fejlesztési terveit, aminek első pontja az Újpalotai Vásárcsarnok felújítása. A többi elképzelését a kampány során folyamatosan ismerteti.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A XV. kerületi ellenzéki összefogásban részt vesz az LMP helyi szervezete is. A párt képviseletében Kanász Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára és Szilvágyi László önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót augusztus 29-én. Szilvágyi László elmondta, hogy a kerületnek 8 hónapja nincs érvényes költségvetése. A költségvetési vitáknál már egyszer javasolta, de most ismét beterjeszti a szeptember 10-i testületi ülésre azt a javaslatát, mely szerint a képviselők ne kapják meg addig a tiszteletdíjukat, amíg nem lesz költségvetése a kerületnek. Arra is kitért, bíznak benne ha az általuk is támogatott közös polgármesterjelölt, Németh Angéla megkapja a lehetőséget októberben, hogy költségvetéssel rendelkező kerületet irányítson, akkor fejlődő városrészt tud varázsolni.

Comments are closed.