Tag: XV. kerületi önkormányzat

4
júl

Közérdekű információk táblákon

A városrész valamennyi társasházában elkezdődött azoknak az új, kerületi tábláknak a kihelyezése, melyek közérdekű információkkal segítik az ott élők mindennapjait. A plasztik­táblákon a polgármester és a helyi képviselők elérhetőségei mellett többek között a mentők, a tűzoltók, a rendőrség telefonszámai is megtalálhatóak.

29
jún

Városházi esték újragondolva

Újraindul a Városházi esték programsorozat, június 30-án a közéleti műhelybeszélgetésen ezúttal Farkas Franciska színésznőt, drámapedagógust köszönthetjük a vendégek sorában.
A Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán ritkaságnak számító rendezvénysorozatot a XV. kerületi önkormányzat azzal a céllal indította másfél évvel ezelőtt, hogy ösztönözze a lakosok és az önkormányzat közötti konstruktív együtt gondolkodást.
Beke Károly, a helyi Polgármesteri Kabinet Tájékoztatási és Stratégiai Csoport vezetője elmondta: az utóbbi hónapokban újraértékelődött a közösségi rendezvények és a kultúra szerepe. A veszélyhelyzet véget ért, és szeretnék folytatni azokat a kezdeményezéseket, amelyek felpezsdítik az itt élők mindennapjait.

23
máj

Megújuló közterületeink

A koronavírus alaposan felülírja kerületünk idei költségvetését. A járvány miatt sok, előre nem látható kiadása, költsége keletkezett az önkormányzatnak. Források átcsoportosítása szükséges annak érdekében, hogy a leginkább rászorulókon most segíteni lehessen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az élet ne menne tovább. A mostani nehéz időkben is megvalósuló fejlesztésekről kérdeztük Tóth Imre alpolgármestert.

Az önkormányzat városüzemeltető cége, a Répszolg folyamatosan végzi azokat a munkákat, amelyekre a rendelkezésre álló források lehetőséget biztosítanak. Több olyan fejlesztés megvalósult, amelyeket már tavaly is terveztünk, de a költségvetés hiánya miatt az idei évre csúsztak át. Ilyen például a Sződliget utcai fasor-rekonstrukció, ahol az elöregedett, beteg fák helyére csaknem 90 darab új fát ültettek az elmúlt hetekben. A nyár egyik fontos feladata lesz ezeknek a csemetéknek az utógondozása, öntözése. A fasor-rekonstrukcióra nettó 19,6 millió forintot költött az önkormányzat – tudtuk meg Tóth Imrétől.

27
ápr

Online is segít az XV. kerületi önkormányzat

A XV. kerület vezetése saját online rendszert fejlesztett ki, hogy minden olyan kerületi lakost elérjen, akinek segítségre van szüksége a járvány alatt. A segitunk.bpxv.hu oldalról alkalmazás tölthető le iOS és Andriod változatban, amivel számos funkció mobiltelefonon is igénybe vehető. A rendszerben összesen négy módon lehet bejelenteni, ha valakinek segítségre van szüksége.

11
ápr

Húsvétkor is készenlétben az önkormányzat

Így tud a leggyorsabban segítséget kérni húsvétkor az önkormányzattól. Amennyiben húsvét alatt (nagypéntektől-húsvét hétfőig, április 10-13.) kérne segítséget, vagy azonnali kérdése van, arra kérjük, hogy az alábbi módokon jelezze az önkormányzat felé:
a https://segitunk.bpxv.hu/ oldalon keresztül;
e-mailben a segitseg@bpxv.hu címen
a Budapest Tizenöt telefonos applikáción (Androidra és Iphone-ra is elérhető)