Tag: vizsgálat

30
dec

Az ÁSZ szerint a kerületi Palota-Holding vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű három éven át

A Palota-Holding Ingatlan- és Vagyonkezelő Zrt. vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű 2015- 2017 között, ebben az időszakban ugyanis a mérleg alátámasztásához nem készítettek a jogszabályi előírásoknak megfelelő leltárt, ezért a társaság éves beszámolói nem voltak megalapozottak – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Harminc napon belül intézkedési tervet kell készíteni.

12
dec

Ellenőrizhető az új ForintApp alkalmazással a bankjegyek valódisága

Lezárul az év végén a bankjegyek megújítási programja, a többletkibocsátás költsége 4-5 milliárd forint volt – hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján. Az újonnan kifejlesztett ForintApp alkalmazással a bankjegyek előoldaláról készített fénykép segítségével megvizsgálható a pénz valódisága.

1
okt

Kerületi optikai üzletek is végeznek ingyenes vizsgálatot a Látás hónapjában

A Látás hónapja programsorozat az idén a szem védelmével, egészségének megőrzésével foglalkozik – közölte a kampányt szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke – írja az MTI. A kerületben három üzlet csatlakozott a kezdeményezéshez.

21
aug

Mammográfiás szűrővizsgálatra várják a kerületi nőket az Uzsoki kórházban

Névre szóló meghívót küldenek.

26
febr

Kampány az egészségesebb kerületért

Hat éve végeznek már a szűrővizsgálatokat a Rákos úti szakrendelőben, és az elmúlt hat esztendőben havi rendszerességgel számos területen térképezték fel a lakosság egészségügyi állapotát. Ugyanakkor a Budapesten példaértékűnek számító szűrővizsgálatok idén a korábbi formájukban már nem folytatódnak.