Tag: vetélkedő

31
okt

Vetélkedtek az iskoláért

A Segítsd az iskoládat! Közhasznú Egyesület idén is versenyt hirdetett.

3
márc

Hajrá, ovisok!

Zengett a hajrá a Kolozsvár Általános Iskola tornacsarnokában, ahol február 27-én a hagyományos Ovis Olimpiát rendezték.

5
jan

Játsszunk ismét operát! – Országos zenei vetélkedő középiskolásoknak

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneszerzők Egyesülete – a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Állami Operaház támogatásával – Játsszunk ismét operát! címmel országos zenei műveltségi vetélkedőt hirdet a középiskolás – 15-19 éves – korosztály számára – írja az MTI.

17
márc

Nem jutott tovább a Szilas

A Szilas Néptáncegyüttes sajnos nem jutott tovább a „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutató középdöntőjébe. Az együttes vezetője, Sikentáncz Szilveszter ezzel együtt azt is óriási dolognak könyvelte el, hogy bekerültek az elődöntőbe, Kárpát-medence 12 legjobb csoportja közé, ahová több mint 270 jelentkező közül választották ki őket.

19
dec

Játékos segítség iskolásoknak

 

_20131122_segitsdaziskoladat_003

Az Újpalotai Közösségi Ház színháztermében ismerős dallamok csendülnek fel, Zorán, Queen és megannyi híres zenekar népszerű slágerit hallhatják a fiatalok. Az iskolás csapatok lelkesen versengtek egymással a Segítsd az iskoládat! című vetélkedőn.

Megvallom a lebilincselő megmérettetés nem csak a gyerekeknek szerzett vidám pillanatokat, mi felnőttek is újból megtapasztalhattuk, milyen ösztönzően hat egy-egy kihívás.

A program szervezője és egyben az a Segítsd az iskoládat! közhasznú egyesület elnöke, Várhegyi Gábor elmondta: először gyermekei miatt kezdett versenyeket szervezni, akik azóta már felnőttek, viszont annyira szereti a rendezvény körüli teendőket, hogy míg bírja, évről évre megmozgatja az iskolásokat.

A több részből álló vetélkedő olyan egyedülálló civil kezdeményezésre épülő közösségépítő program, ahol a tanár, diák és szülő együtt játszik, új barátságok alakulnak ki, és nem utolsósorban határon túli magyar iskolák is lehetőséget kapnak az anyaországgal történő kapcsolatfelvételre.

A novemberi döntőre Kolozsvárról érkeztek gyerekek, akik a helyi iskolák pár fős csapataival szemben igencsak jól teljesítettek.

Bár hirdetnek bajnokokat, ezen a napon azt gondolom, valamennyi játékban résztvevő fiatal nyertes volt. Ajándék nélkül pedig, hála az önkormányzatnak és a szponzoroknak, egy intézmény növendéke sem tért haza.

beres