Tag: Unió

12
aug

A nem magyar uniós állampolgárok is szavazhatnak ősszel

Az Európai Unió magyarországi lakcímmel rendelkező, de nem magyar állampolgárai automatikusan felkerülnek az október 13-i önkormányzati választás névjegyzékébe, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásától eltérően nem kell kérniük felvételüket a névjegyzékbe – írja az MTI. 

8
ápr

Ötszázezer aláírás kell…

Németh Angéla polgármester és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót az európai uniós választások kampányának nyitónapján a Zsókavár utcában április 6-án. A sajtótájékoztató célja az Európai Ügyészséghez való csatlakozás támogatása volt. Hadházy Ákos még 2018. július 19-én aláírásgyűjtésbe kezdett, melynek célja, hogy egymillióan támogassák szignójukkal az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

25
márc

Óraátállítás

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart. Ez azt jelenti, hogy idén március 31-én kell majd hajnali két órakor három órára előreállítani az órákat.

23
nov

Ismét lehet pályázniuk a fiataloknak az ingyenes InterRail-bérletre

Jövő csütörtöktől, november 29-étől ismét pályázhatnak a 18 évesek az ingyenes InterRail-bérletprogramra – hívta fel a figyelmet Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

6
ápr

Uniós fejlesztések – egyeztetett a főváros

A főpolgármesteri hivatalban tett látogatást az Európai Unió Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának európai regionális fejlesztési igazgatója.