Tag: Természet a városban

9
dec

Fiatalok zöld csapata

A Palota-Holding Ingatlan- és Vagyonkezelő Zrt. a Répszolg Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködésével, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület támogatásával „Természet a városban” címmel rajz- és fotópályázatot írt ki a kerületi óvodásoknak és iskolásoknak. A beérkező pályaműveket ősszel elbírálták és december 8-án hirdettek eredményt.

5
máj

Madárodúktól a rovarhotelekig

Pályázatot írt ki a Palota Holding Zrt a kerületi óvodások és általános iskolások számára. A résztvevők fotókkal és rajzokkal „dokumentálhatják”, mennyire szeretik a madarak és a rovarok a rákospalotai parkokba kihelyezett madárodúkat és rovarhoteleket. 

Május 3-án a Karácsony Benő parkban jelképesen több madárodút is kifüggesztettek, az egyiket dr. Matlák Gábor alpolgármester a RÉPSZOLG daruskocsijának segítségével személyesen akasztotta fel az egyik fa ágára, illetve a parkba elhelyezett rovarhotelt is felavatták. 

– A klímaváltozás és az emberi civilizáció terjeszkedése miatt egyre inkább csökkennek az élőhelyek – mondta az alpolgármester –, melynek hatását mi is megérezzük. Úgy vélem, egy felelős önkormányzatnak ezzel a kérdéssel foglalkoznia kell. A madárodúk kihelyezése kis lépésnek tűnik, azonban egy olyan helyzetben amelyben élünk, és amelyben az önkormányzatoknak egyre szűkebbek a lehetőségei, igenis számít a környezetünkre történő odafigyelés.

Cserdiné Németh Angéla polgármester szerint a XV. kerületben már a holnapot és a jövőt építik, amelynek legfontosabb jellemzője, hogy zöld és közös lesz.