Tag: Pestújhelyi Közösségi Ház

23
máj

Szívekben gyűlnek a kupakok

Két piros kupakgyűjtő szívet helyeztek ki a kerületben a közelmúltban. Az egyik a Pestújhelyi Közösségi Ház elé, a másik pedig a Károly Róbert Általános Iskola mellé került, és arra várnak, hogy minél előbb megteljenek műanyag kupakokkal.

A kezdeményezést Gyurkó Dániel képviselő karolta fel, akit tavaly év végén kerestek meg a Pestújhelyi Közösségi Ház munkatársai azzal, hogy szeretnének egy látványosabb kupakgyűjtőt kihelyezni, mivel a kupakok tárolása korábban nehézségeket okozott.

A szervezésben, előkészítésbena képviselő segítségére voltak a közösségi ház és a polgármesteri hivatal munkatársai,valamint Lukács Gergely képviselő is.

9
dec

Kicsipkézett elköszönés

Csipke- és türelemüveg-kiállítást rendeztek a Pestújhelyi Közösségi Házban. A megnyitót online közvetítették, ám nemcsak emiatt számított rendhagyónak, hanem ezzel a rendezvénnyel búcsúzott a nagyközönségtől Pintér Zsuzsánna, a közösségi ház vezetője is.
– Nem ilyen búcsúra, nem ilyen utolsó évre számítottam – mondta a kiállításmegnyitót követően. – Szerettem volna a látogatóktól, a közönségtől személyesen is elköszönni, ám a COVID-vírus megfosztott ettől.
Pintér Zsuzsánna 1991 szeptemberében vette át az egykori iskola, majd Polák Károly Úttörőház, végül Diáktanya vezetését. Az újpesti Általános Művelődési Központban több mint tíz évig magyart tanító pedagógus tősgyökeres pestújhelyiként egy olyan házat álmodott, amely valamennyi polgárnak lehetőséget biztosít a találkozásra. Ehhez pedig nevet és profilt kellett váltani. Így alakult meg 1992-ben a Pestújhelyi Közösségi Ház.

8
aug

Páratlan Vakáció Pestújhelyen

A Pestújhelyi Közösségi Ház idén is megrendezi a Páratlan Vakáció című ingyenes játéksorozatot. A páratlan dátumú hétköznapokon 10 és 12 óra között várják a gyerekeket különböző programokkal.
A játékba idén is bekapcsolódtak a Csokonai intézményei, ezért változnak a helyszínek, amire érdemes figyelni! A korábbi évekkel ellentétben az idén regisztrálni kell a programokra, mert a résztvevők számát 15 főben korlátozták.  Részletek a www.csokonaikk.hu a honlapon.

7
márc

A divat mindenekfelett?

Izgalmas nőnapi program a Pestújhelyi Közösségi Házban: ­Simonovics Ildikó divattörténész előadása március 7-én az előző évszázad egyik legérdekesebb, sikeres nőjéről, Rotschild Kláráról. Rotschild Klára ruhaszalonja már indulásakor, a két világháború között fogalommá vált idehaza. Felöltöztette a Horthy-kor arisztokrata hölgyeit, Faruk egyiptomi király édesanyjának, Nazlinak és lánytestvéreinek is készített gardróbot. Ő bújtatta menyasszonyi ruhába Horthy István feleségét az évtized menyegzőjén, a

Read more

5
márc

Pestújhelyen középpontban a nő

A tavasz éltető ereje semmihez sem fogható. Az újjászületést, a természet ébredését nem véletlenül szokták szimbolikusan a női lélekhez hasonlítani. Ilyenkor a lányok kerülnek középpontba, városrészünkben ez alkalomból több programon is a hölgyeké a főszerep. A március 8-i nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt. A

Read more