Tag: otthon

26
dec

Karácsonyok az otthontól távol 

A szeretet és a család ünnepét nem mindenki töltheti az otthonában vagy a szerettei között. Éppen ezért a szociális szférában dolgozók ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordítanak azokra, akikkel kapcsolatban vannak. Két intézményvezetővel, Simon Bálinttal és Carlos Lattes Pavezzel beszélgettünk a karácsonyi időszakról, és arról, hogyan ünnepelnek, milyen szoká­saik vannak.

21
júl

Biztonságban az értékek

Az éves pihenésünk azonnal romba dől, ha arra érünk haza, hogy távollétünkben „hívatlan vendégek” kirámolták a lakásunkat. A nyaralás megszervezése előtt érdemes azt is végiggondolni, hogyan tudjuk megvédeni otthonunkat utazásunk alatt. A közismert praktikák közé tartozik megbeszélni a szomszéddal, hogy ürítse a postaládát és néha húzza fel, majd eressze le a redőnyt, de ha hosszabb távú megoldásban gondolkozunk, érdemes megfontolni

Read more

29
jan

Otthonápolási praktikák

Sokan kerülhetnek, sajnos, olyan helyzetbe, amikor az idős, beteg hozzátartozók ápolása hosszabb-rövidebb ideig a többi családtag feladata lesz.

5
jan

Csok – Részletek a csalad.hu portálon

A csalad.hu portálon ismerteti a kormány az új otthonteremtési programjának részleteit; a családosoknak, vagy a gyerekeket vállalóknak szóló tájékoztató tartalmazza a kedvezmény igénybevételének feltételeit – írja az mti.hu.

26
okt

Komposztáljon otthon!

Mintegy ötven kerületi lakó vett részt a szeptember 19-re meghirdetett faültetésen, melynek keretében 50 vérszilvafa-csemetét ültettek ki a Zsókavár utcai akcióterületre.