Tag: önkormányzat

22
jan

Büdzsé közösségi tervezéssel

Újpalota jövőjére fókuszáltak az önkormányzat vezetői és képviselők azon a nyílt fogadóórán, melyet január 16-án a Nyitott Ajtó Újpalotai Együttműködési Irodában tartottak. A tanácskozást Vékás Sándor, a 9. választókerület képviselője közösségi tervezésként aposztrofálta, mivel a képviselők eltökélt célja, hogy mindhárom városrészben – meghallgatva a lakossági igényeket – állítsák össze a kerület 2020-as büdzséjét.

3
dec

Lakókkal közösen tervezné a 2020-a büdzsét az önkormányzat

Napokon belül elkezdik a 2020-as költségvetés tervezését a XV. kerületben, amibe a lakosságot is bevonják – mondta Tóth Imre alpolgármester, a „Mindenki a Tizenötödikért” frakció vezetője a sajtótájékoztatóján.

29
nov

Vértölgy egy erőemelő emlékére

Az idén tavasszal 23 éves korában, a Soroksári úti motorbalesetben elhunyt Rizmayer Dávid tiszteletére ültettek facsemetét az újpalotai Fő téren, és az emléktáblát is leleplezték.

27
nov

Tűzifát osztanak a kerületi lakóknak

Az önkormányzat valamint a Magyar Vöröskereszt önkéntesei tűzifaosztási akciót szerveznek december elején kerületi lakosok részére. Az akció keretében 200 köbméter, tüzelőnek is alkalmas, közterületen begyűjtött faanyag áll rendelkezésre.

22
nov

Szabad önkormányzatokat!

Szabad önkormányzatokat!  Orbán Viktor nem szereti a szabadságot. Nem barátja a szabad gondolkodásnak, a szabad véleménynyilvánításnak. Ezért építi illiberális, az alapvető szabadságjogokat korlátozó rendszerét. Orbán Viktor előbb korlátozta a sajtó szabad működését, majd saját képére formálta Magyarország alkotmányát, és megalkotta közel sem gránitszilárdságú Alaptörvényét. A Nemzeti Együttműködés Rendszere így sokak szabadságának korlátozója, akadályozója lett. A rendszerváltás talán legfontosabb értéke, a

Read more