Tag: október 23.

23
okt

56 üzenete

Október 23-án két helyszínen, a Karácsony Benő parki kopjafánál és az Epres sori Lobogás emlékműnél is megemlékeztek a 64 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharcról. Az előbbi helyszínen Cserdiné Németh Angéla polgármester, az utóbbin pedig Hajdu László országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.
–  A mai kettős ünnepen, az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének és a harmadik köztársaság kikiáltásának évfordulóján azok emléke előtt tisztelgünk, akik a szabad, független Magyarországért küzdöttek – mondta a kerület vezetője az 1989. október 23-án, a harmadik köztársaság kikiáltásának emlékére állított kopjafánál. – Ez a kettős évforduló azonban arra is figyelmeztet bennünket: a demokráciáért nap mint nap tennünk kell. Óvnunk és védenünk kell a demokratikus alapértékeinket, folyamatosan őrködnünk kell a demokratikus alapjogok betartása és betartatása felett. Az 1956-os forradalom napjai máig érvényesen igazolták: bármennyire is fárasztó és időigényes műfaj a demokrácia, mégis a legkülönb és legigazabb közösségteremtő erő.

24
okt

Megemlékezések és díjátadó az október 23-i ünnepen

Az idei október 23-i nemzeti ünnep eseményei nagyon sok érdeklődőt vonzottak. A programok a hagyományos Emlékfutással kezdődtek, majd a kopjafánál, valamint az ’56-os emlékműnél tartottak megemlékezéseket. A díszteremben átadták a díszpolgári címeket és az 1956. október 23. Díjat, valamint jutalmaztak kormánytisztviselőket és rendvédelmi dolgozókat.

22
okt

Lezárások lesznek október 23-án az Emlékfutás miatt

Lezárásra kell számítani az Emlékfutás miatt az Epres sor–Fő út–Öregfalusi utca–Kisfaludy utca–Epres sor–Cserba Elemér utca–Fazekas sor–Szentmihályi út–sportcentrum útvonalon – írja a bkkinfo.hu.

24
okt

Megemlékezésekkel és a díszpolgári cím átadásával emlékeztek az 1956-os forradalomra

A forradalom hőseire az ünnep napjának délelőttjén futással emlékeztek, majd délután a Kopjafánál és a Lobogás emlékműnél tartottak megemlékezést és koszorúzást. Az október 23-i ünnepségek a díszpolgári cím átadásával zárultak.

8
okt

Emlékfutás kiírás

Emlékfutást rendeznek az 1956-os forradalom 58. évfordulója alkalmából.