Tag: női labdarúgás

7
nov

Halványuló Femina, erősödő sportiskola

A női labdarúgás majdnem megszűnt, ám szerencsére már újraindult a XV. kerületben. Abban a városrészben, amely a Femina révén több mint negyven éve a hazai női focinak is a bölcsője volt.
– A múlt ránk is hatással kell legyen – mondta Kolder-Nagy Dániel, a REAC Sportiskola SE – Femina női szakágának edzője. – Mert igaz, hogy alulról kell építkeznünk, de a célunk továbbra is az, hogy életben tartsuk, s hogy fel­emel­jük a női labdarúgást a kerületben.
A korábban kizárólag fiúfocira épülő XV. kerületi sportiskola két éve nyújtott mentőövet a szakadék szélére került Feminának. Azzal, hogy bevették a lányok képzését is a repertoárjukba, egyben a magyar női labdarúgás alapító klubját is megmentették a teljes megsemmisüléstől. Ám az első közös év bebizonyította, a régi formákhoz ragaszkodva már nem életképes ez az együttműködés.
– Az elmúlt szezon végén megszűnt a felnőtt női labdarúgás (a REAC SISE–Femina felnőttcsapata tavaly az NB II.-ben szerepelt), a korábbi edzők, Bauer Sándorné és Szabó Ilona a válogatottnál dolgoznak, a korosztályos csapatokból pedig többen befejezték vagy más egyesületbe igazoltak – fűzte hozzá.