Tag: március 15

15
márc

A szabadság ünnepe

A koronavírus-járvány intézkedések miatt idén is csak szűk körben történtek a Március 15-i kerületi megemlékezések. A kulturális programok helyett csupán néma főhajtás volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt.

11
márc

Plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal várja az érdeklődőket a főváros hétvégén

–  Ingyenes plakátkiállítással, telefonon játszható kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal készül a főváros az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulójára március 13-15. között – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A közlemény szerint a hivatal március 13-án ismét megnyitja a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak, és ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén használhatják azt.
A Lánchidat március 13. és 15. között lezárják az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők megtekintsék a híd történetét bemutató kiállítást. A híd mindkét lábánál, a Clark Ádám téren és a Széchenyi téren is végigjárható, “Az örökké élő Lánchíd” nevű tárlat 18 óriásplakáton mutatja be a hídhoz kötődő legfontosabb eseményeket. A kiállítás március 16-tól húsvétig a Városháza parkban tekinthető majd meg – írták.
Tudatták, hogy szombattól hétfőig a 2-es villamos vonalán, a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között nosztalgia villamossal lehet utazni, amelyen a március 15-i eseményeket és a Lánchíd történetét jelenítik meg. A járat délelőtt 10 órától közlekedik, a menetrendet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján és a fontosabb megállókban lehet megnézni, a járműre jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni.

15
márc

Márciusi történelmi örökségünk

A kerület több pontján tartottak megemlékezéseket és átadták az érdemérmeket is.

14
márc

Változik a közösségi közlekedés rendje március 15-én

Módosított útvonalon jár több járat.

18
márc

Állami elismerés Rippel Ferencnek

Életmentésért kapta a kitüntetést az artista.