Tag: kultúra

9
febr

Fedezd fel Budapestet!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2020. február 20-23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig e célra kialakított, rámpás mikrobuszos városnézést szerveznek. A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára.

Read more

22
jan

Magyar kultúra napja – kiállításmegnyitó

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.

2
szept

Kulturális Örökség Napjai

Nyitott kapukkal, érdekes kiállításokkal, előadásokkal, programokkal várják az érdeklődőket országszerte a Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 21–22-én.

6
máj

Ha május, akkor majális!

Kegyes volt az időjárás május 1-jén a XV. kerületi önkormányzat által szervezett majális résztvevőihez, napsütés kísérte az összes programot.

15
jan

Elhunyt Kovács Magda, a kerületi zenetanoda alapítója

Elhunyt Kovács Magda, a kerületi Kovács Magda Polgári Zenetanoda alapítója december 16-án. A zenepedagógustól január 24-én vesznek végső búcsút.