Tag: koronavírus

16
júl

Karácsony Gergely: oltási programot kell hirdetni a Sinopharmmal kezelt 60 évnél idősebbeknek

Karácsony Gergely arra is felszólította a kormányt, hogy legyen általános és ingyenes állami antitest-tesztelés az érintetteknek.

4
márc

Koronavírus: két hétre bezár az ország

Bezárnak az ovik, iskolák is.

9
nov

Szigorítások: kijárási tilalom, bezárják az éttermeket, a stadionokat és a középiskolákat

Csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedéseket, mert ha továbbra ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel – jelentette ki Orbárn Viktor november 9-én a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyben ezért a járvány terjedését korlátozó intézkedéseket jelentett be.

22
ápr

Szabadalomra vár az első magyar koronavírus-specifikus lélegeztetőgép

Megkezdődött az első magyar, hordozható koronavírus-specifikus lélegeztetőgép szabadalmi eljárása – erősítette meg a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Székely Imre mérnök, ötletgazda.  Elmondta, tíz nap alatt fejlesztették ki a működő prototípust, és újabb húsz nap alatt a gép műszaki hátterét –  például a szervízelhetőségét –  is kialakították. Beadták a klinikai tesztek engedélyezésére és a szabadalomra vonatkozó kérelmeket, és az ötletgazda szerint elképzelhető, hogy rövid időn belül elkezdhetik a sorozatgyártást.  A Femtonics Kft. a Semmelweis Egyetem segítségével fejlesztette ki a gépet, amely a koronavírus miatt súlyos állapotba került betegeken is segíthet.  A szerkezetet könnyen és nagy mennyiségben lehet gyártani, kevés alkatrészből áll, kicsi, kompakt és egyszerűen kezelhető. Rendelkezik egy összetett szűrővel is, amely a kilélegzett levegő vírustartalmát semlegesíti, így az egészségügyi személyzetet is védi.

17
ápr

A járvány hiénái – idős embereket loptak meg, miközben segítséget színleltek

Önkormányzati dolgozóknak adták ki magukat, így lopták el idős emberek értékeit.