Tag: környezet

5
jún

Egy a 365-ből – környezetvédelmi világnap

Az év 365 napján környezettudatosan kellene élnünk annak érdekében, hogy a környezetünk megmaradjon olyannak, amilyennek megismertük és megszerettük. Erre szeretné felhívni a figyelmet az ENSZ által kijelölt környezetvédelmi világnap is, melynek dátuma azért június 5-re esik, mert a világszervezet 1972-ben ezen a napon rendezte első környezetvédelmi világkonferenciáját.

30
ápr

Régi ünnep új köntösben

Immár 24 éve kerületi hagyomány, hogy az április 22-i Föld napját megünnepeljük. Idén az önkormányzat környezetvédelmi közalapítványa és az ÖTHÉT egyesület vállalta magára ezt a feladatot.

20
dec

Középpontban az allergia

Folyamatosan emelkedik az allergiás, asztmás betegek száma Magyarországon, ezért is fontos, hogy minél többet tudjunk a betegségekről. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület és Hajdu László országgyűlési képviselő, a Magyar Környezetvédelmi Egyesület alelnöke az önkormányzat támogatásával szervezte meg a parlagfűproblémával, a parlagfű elleni küzdelemmel foglalkozó I. környezet-egészségügyi akciónapot december 1-jén.

5
okt

Kiállítás gyermekrajzokból

„Szeresd az állatot, mert ő is szeret Téged” címmel hirdetett gyermekrajzpályázatot az ÖTHÉT Egyesület. A tárlat október 11-éig látható.

16
júl

Érdemes tájékozódni a környezetről nyaralás előtt

A parlagfű tünetei még váratnak magukra.