Tag: kiállítás

30
máj

ARC-a legyen a kerületnek

Május utolsó napjaiban sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika XV. kerületi szervezete. Szilvágyi László két téma miatt kérte a média és azon keresztül a kerületi lakók figyelmét.

– Minisztériumi pályázaton 3 millió forintot nyert a kerület az illegális hulladékok elszállítására, ami jó hír, ugyanakkor elutasították azt az igényünket, melyből a külterületeinket sorompóval és vadkamerákkal szereltethetnénk fel. Ezért azt javasoltuk a kerület vezetésének, hogy ezt a hiányosságot önerőből – ugyanakkora összegből, mint, amennyit a pályázaton nyertünk – pótoljuk, így hosszútávon is megoldható a külterületeink védelme. Ezt a javaslatunkat Cserdiné Németh Angéla polgármester is támogatta.

Szilvágyi László fontosnak tartja, hogy az önkormányzat próbálja feléleszteni a pandémia miatt visszafogottá vált közösségi életet.

– Ehhez olyan programokra lesz szükség, amelyek vonzzák a lakosokat. Ilyen látványos esemény lehetne például a népszerű ARC kiállításnak a Karácsony Benő parkba való hozatala. Ez idén már nem lesz lehetséges, mert a szervezők lefixálták már a helyszínt, de ha időben lépünk, 2022-ben már a kerület lehetne a házigazdája ennek a népszerű eseménynek.

22
jan

Magyar kultúra napja – kiállításmegnyitó

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.

1
dec

Szívből festeni – kiállítás az Eötvös utcai könyvtárban

Nem csak olvasnivalóért érdemes meglátogatni a kerületi Eötvös utcai könyvtárat, jelenleg ugyanis számos festmény díszíti a könyvespolcok felett a falakat. Gál Mihály és családja Családi Képtár című tárlatának és Erős Ágnes egyéni kiállításának alkotásai tekinthetők meg.

20
szept

Kiállították a kertek kincseit

Idén is megrendezte a Pestújhelyi Közösségi Ház Kertbarát Köre a terménybemutatóját. Délelőtt a felnőtt látogatók mellett óvodás, iskolás csoportokat is fogadtak. A vendégasztalra bárki elvihette kertje terményeit, amelyeket mérete, formája vagy fajtája miatt érdemesnek tart a bemutatásra.

22
nov

Megnyílt a jubileumi tárlat a művésztábor alkotásaiból

Megnyitották november 20-án, az ANNO Művészeti Hét program keretében, a 10 éves Bernecebaráti Művésztábor alkotásaiból összeállított jubileumi kiállítást a Pestújhelyi Közösségi Házban. Nagy Előd festő- és éremművész, kerületünk díszpolgára és művésztársai legjobbnak tartott műveiből állították össze a tárlatot.