Tag: karácsony

22
dec

Fenyőmustra – Mit válasszak?

Karácsony előtt az egyik legfontosabb kérdés: milyen fánk lesz, és honnan szerezzük be? Egyre népszerűbb a mű- és a cserepes fenyő, a vágottak közül pedig még mindig a luc a legkeresettebb, de a nordmann sem sokkal marad el.
Magyarországon tavalyhoz hasonlóan várhatóan az idén is 2-2,2 millió vágott fenyőt értékesítenek, pedig az árusításuk most később, december 10-e környékén kezdődött el. Egyre többen keresik a cserepes fenyőket, amelyek eladása 15-20 ezerre emelkedhet a tavalyi tízezer darab után, emellett műfenyőkből is 100 ezerrel többet, mintegy 300 ezret adhatnak el – nyilatkozta az MTI-nek Boross Dávid, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke.
Idén minden kategóriának nőtt az ára, az euró-forint árfolyam változása elsősorban a nordmann fenyőre van hatással, amelyből évente 500-600 ezer érkezik az országba. Az import felfelé húzza a hazai termesztésű fák árát is, így a luc ára már egyre jobban közelít a külföldi fenyőkéhez.

21
dec

Szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

A kormány úgy döntött, hogy szentestére, azaz december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a.
Kiss Róbert elmondta: a kormány döntése értelmében a magánrendezvények, családi rendezvények 10 résztvevős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek – írja az MTI.

26
dec

Karácsonyok az otthontól távol 

A szeretet és a család ünnepét nem mindenki töltheti az otthonában vagy a szerettei között. Éppen ezért a szociális szférában dolgozók ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordítanak azokra, akikkel kapcsolatban vannak. Két intézményvezetővel, Simon Bálinttal és Carlos Lattes Pavezzel beszélgettünk a karácsonyi időszakról, és arról, hogyan ünnepelnek, milyen szoká­saik vannak.

25
dec

Régvolt ünnepi hagyományok

Rákospalota mindennapjairól, hagyományairól több írásos feljegyzés maradt fenn a XX. század elejéről. A kutatásokból érdekes kép rajzolódik elénk a helyi gazdálkodók életéről és szokásairól.

24
dec

Karácsonyi ajándék