Tag: jelöltek

21
okt

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés, amíg nincs jogerős kerületi eredmény

Nem alakulhat meg a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, ugyanis csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele – írja az MTI.

17
szept

Nyilvántartásba vett jelöltek – rájuk szavazhatunk október 13-án

A XV. kerület jogerősen nyilvántartásba vett polgármester- és egyéni választókerületi jelöltjei.

23
aug

Szombaton lehet kezdeni az aláírásgyűjtést az októberi választásokra

Ma, augusztus 23-án nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

18
júl

Kampánykezdet és fórum a kerületben

Miután eldőlt, hogy Karácsony Gergely (jelenlegi zuglói polgármester) lesz Tarlós István ellenfele az októberi főpolgármesteri választáson, az Összefogás tagjai a kerületi polgármester- és képviselőjelöltek személyében is megegyeztek. Karácsony Gergely pedig jónak látta, ha személyesen mutatja be a kerületi jelölteket a sajtó képviselőinek. Körútját a kerületünkben kezdte.

21
szept

MSZP: a fideszes polgármesterjelölt a közpénzekkel a pártja érdekeit szolgálta – videóval

Az MSZP szerint a kormánypártok XV. kerületi polgármesterjelöltje már bebizonyította, hogy a rábízott pénzekkel nem az állampolgárok érdekeit, hanem a Fidesz érdekeit szolgálja – írja az MTI.