Tag: húsvét

12
ápr

Örömteli percek az asztal körül

A hagyományok szerint tormával akarták megmérgezni Jézust, de a növény nem mérgező, így lett a kereszténység erejének a jelképévé. Miközben a tojás a termékenység, az új élet szimbóluma, ahogyan feltámadt Jézus a halálból. A tojást pedig azért festik pirosra, hogy Jézus kiontott vérére emlékezzenek.

6
ápr

Locsolóversíró pályázat

A húsvéti költészet felfrissítése céljából közös pályázatot hirdet a Magyar Írószövetség, a Könyvtárellátó Nonprofit Társaság, az Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális folyóiratcsalád, a Petőfi Irodalmi Ügynökség által alapított Hajónapló kulturális gyűjtőportál és a Kello Könyvkultúra Magazin. „Felhívjuk költőinket – profikat és amatőröket, elhivatottakat és hívatlanokat, elismerteket és asztalfióknak verselőket –, hogy a maguk tehetségével járuljanak hozzá a locsolóvers-irodalom reneszánszához!” – írják.

21
ápr

Békés húsvéti ünnepet kívánunk!

Minden kedves Olvasónknak és Televíziónézőnknek.

18
ápr

Kódolt tojások 

Az Agrárminisztérium adatai szerint a magyarok fejenként évente átlagosan 234 tojást esznek meg. Húsvét környékén adják el a legtöbb tojást a termelők, a jelenleg átlagosan 407 forintról ünnepekre akár 500 forintig drágulhat egy doboz tojás ára. Az Újpalotai Vásárcsarnokban 35 és 50 forint között vásárolhatjuk darabját, azonban a méret mellett érdemes a többi tojásjelölésre is figyelni.

17
ápr

Forgalomkorlátozások lesznek a húsvéti körmenetek miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján szombat, április 20-a este a húsvéti körmenetek idején – közölte szerdán a Budapesti Közlekedési Központ.