Tag: hulladék

14
jan

Tiszta udvar, rendes háziúr

A Zsókavár utcai hulladék­udvar az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. egyik legrégebbi telephelye. Az udvart az immár 16 esztendős múltja mellett az állandóság is jellemzi, hiszen Bodor István a megnyitása óta vezeti a telephelyet.

4
jún

Környezetvédelem apró lépésekben

Már mintegy két évtizede elindult a világban a zero waste kezdeményezés, mely többek között arra irányul, hogy a lehető legkevesebb hulladékkal szennyezük a környezetünket. Az igazi hősök napi néhány dekagramm hulladékot termelnek, míg az átlag fejenként több mint 1 kilogramm szemetet! De hogyan kezdjünk hozzá a szemét csökkentéséhez?

8
ápr

Átveszik a hulladékudvarokban az üvegeket

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek illegális lerakóként szolgálnak a kerületben, ezért az önkormányzat kérte a fővárostól ezek megszüntetését a lakóterületek közvetlen közelében.

9
nov

Tisztasági nap lesz a kerületben

Idén a Csobogós utcai lakótelepen szeretné a lehullott faleveleket összegyűjteni a lakosság segítségével és közreműködésével az önkormányzat által szervezett tisztasági hónap kapcsán a Palota-15 Nonprofit Kft.

3
okt

Nincs elég munkatárs, ezért késve viszi a szelektív hulladékot az FKF

A fellépő munkaerőhiány miatt a főváros egyes részein, például Rákospalotán is a szelektív hulladék elszállítását késve tudja elvégezni a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.