Tag: főpolgármesteri hivatal

20
okt

Megpályázza Budapest a 2023-as Világ Könyvfővárosa címet

Megpályázza Budapest a 2023-as Világ Könyvfővárosa címet – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
A közleményben emlékeztetnek arra, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) kulturális világszervezete, az UNESCO 2001 óta minden évben pályázati úton választ ki egy-egy várost, amely áprilistól márciusig, egy teljes éven át viselheti a címet. Az utolsó két európai könyvfőváros Wroclaw (2016) és Athén (2018) voltak, 2020 aktuális könyvfővárosa Kuala Lumpur, 2021-ben pedig Tbiliszi lesz.
A sportesemények mellett itt az idő, hogy kiemelkedő kulturális rendezvényekkel kapcsolatban is megismerje a világ Budapestet – idézi a közlemény Karácsony Gergely főpolgármestert, aki szerint az egyéves programsorozat a könyvszakmának és a kulturális turizmusban érintett szereplőknek is segítség lehet.

11
márc

Koronavírus – Járványvédelmi lépéseket vezet be Budapest

A tömegközlekedést és a fővárosi intézményeket is érintő járványvédelmi lépéseket vezetett be és készített elő Budapest – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal március 11-én az MTI-t. A közlemény szerint a BKK határozatlan időre felfüggeszti járművein az első ajtós felszállást, az utasok minden ajtón felszállhatnak, elkerülve az esetleges tumultusokat. A BKV járatain még gyakrabban fertőtlenítenek – írták. A már utcán lévő tájékoztató

Read more

20
dec

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Tarlós István főpolgármester.