Tag: film

1
márc

Új Szabó István-film a mozikban

Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitotta meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét a Corvin moziban február 25-én. Az Oscar-, cannes-i Aranypál­ma és berlini Ezüst Medve díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársai­val, Klaus Maria Brandauerrel (balra), Eperjes Károllyal (jobbra) és Koltai Lajos operatőrrel készített új mozifilmet. A filmben olyan kiemelkedő magyar színészek is

Read more

15
febr

Rákospalotai filmkockák

Ha feltesszük azt a kérdést, hogy milyen magyar filmeket forgattak a XV. kerületben, egy-kettő valószínűleg mindenkinek eszébe jut korosztálytól függően. Az egyik legnagyobb közösségi oldalon, a Facebookon a Rákospalota_Anno képei csoportban spontán kezdtek a helyiek itt készült filmeket felsorolni, mint kiderült, számos hosszabb-rövidebb jelenetet forgattak kerületi helyszíneken. Például a Kolozsvár utca és a Rákospalotai körvasútsor 1959-es állapotát megnézhetjük Fejér Tamás

Read more

7
febr

John Lennon est a Pólus Moziban

A XV. kerületi Pólus Mozi Rock Klubjának következő emlékprogramján a XX. század egyik legnagyobb hatású művésze, John Lennon előtt tisztelegnek. A február 8-án este 7 órakor kezdődő eseményen fellép a The Blackbirds tribute zenekar, levetítik John Lennon és Yoko Ono 1972-ben készült, Imagine című zenés filmjét és egy különleges relikvia-kiállítást is láthatnak a nézők.

29
jan

Európa-nagydíjas diákok

A Saul fia, a Mindenki és a Testről és lélekről című filmek díjesői után újabb magyar filmsikerről számolhatunk be. Ezúttal azonban a díjazott filmnek komoly kerületi kötődése is van. Párizsban, a 14. alkalommal megrendezett Mobil Film Fesztiválon magyar alkotást díjaztak, a zsűri Klopf­stein-László Bálint Ciklus című kisfilmjének ítélte oda a 20 ezer eurós pénzjutalommal járó Európa-nagydíjat. A film főszerepét két nyolcadik évfolyamos kontyfás diáklány, Drinka Fanni és Papp Dorina alakította.

21
jan

Elhunyt Andy Vajna 

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap január 20-án.