Tag: ellátás

3
jan

Január elsejétől kérhető a nagyszülői gyed

Január elsejétől elérhető a nagyszülői gyermekgondozási díj (gyed), amelynek maximális összege valamivel több mint 225 ezer forint – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

30
aug

Segítő gondoskodás önkéntesekkel

A társadalom öregedése, valamint a családokban történő változások egyre több terhet rónak a kerületi szociális ellátórendszerre, az idősek intézményi ellátására. Az önkéntes munka nagyobb szerepet kap, mellyel méltóságteljesebb hétköznapokat élhetnek a nyugdíjasok.

13
okt

Gondoskodó csoport segít a hajléktalanoknak októbertől

A hónap közepén lép életbe az a rendelkezés, miszerint jogsértést követ el az, aki a közterületeken életvitelszerűen lakik. Az állami intézmények is készülnek a hajléktalanok fogadására és az Országos Mentőszolgálat is elindítja “gondoskodó csoport” járműveit – hangzott el az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtótájékoztatóján.

10
febr

Átadták a demens nappali részleget a Kontyfa utcában

A demenciával enyhén, közepes fokban érintetteket tudnak ellátni a részlegben.

6
jan

Sajtóközlemény

Az alábbiakban tájékoztatni kívánom a kerület lakosságát és a sajtó nyilvánosságát arról, hogy a rendkívüli hideg idő beálltával a megszokott utcai szociális munkán túl milyen intézkedéseket teszünk az esetleges kihűlések megelőzése érdekében a XV. kerületben: – Folyamatosan figyeljük az előrejelzést: a jelenlegi információk szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat az extrém hideg miatt kiadta a 1-es (Pest megye, –15 foknál hidegebb), illetve a 2-es fokozatú (-20 foknál hidegebb) figyelmeztető előrejelzést. – Folyamatos kapcsolatban vagyunk

Read more