Tag: Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény

18
jan

Laboratóriumi változás

A Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény tájékoztatja a lakosságot, hogy január 21-én (pénteken) a laboratóriumi rendelés nem fog üzemelni, nem fogad betegeket, sem egyéb mintákat, mivel ezen a napon a kémiai analizátor berendezés cseréjét végzik a szakemberek.
Január 24-én (hétfőn) viszont már újra fogad betegeket a laboratórium.

14
jan

Oltási akciónapok

A Dr. Vass László Egészségügyi Intézményben működő oltóponttal a XV. kerület is csatlakozott a januárra meghirdetett oltási akcióhoz.

12
jún

Mintavétel maximális biztonsággal

Megkezdődött a PCR-tesztek elvégzése a Dr. Vass László Egészségügyi Intézményben. Az orvosi beutalók számától függően, akár két tucat beteget is megvizsgálhatnak egy nap.

A szakrendelések megnyitásával egy időben lehetőséget kell biztosítson a szakrendelő az orr- és torokváladékból végzett, úgynevezett PCR-tesztelésre, mellyel az aktív koronavírus-fertőzéseket szűrik. Ennek érdekében átalakították a főépület földszintjén található gyermekrendelőt, mely mostantól két, átjárással nem rendelkező részből áll.

5
jún

Szívet melengető hír

A szívritmuszavarok megállapítása időnként azért nehéz, mert a páciensek egy részénél csak ritkán és rövid időre jelentkeznek tünetek. Az ilyen betegek, mire szívdobogásérzésükkel és/vagy az ezzel összefüggő panaszukkal, rosszullétükkel orvoshoz kerülnek, a ritmuszavar már megszűnik, szívük ismét a „helyes üzemmódban ketyeg”. Számukra lehet jó hír, hogy a jövőben már olyan digitális, automatikus EKG-jelet a fogadó-értékelő központba továbbító eszköz is az orvosok rendelkezésére áll, amely az ilyen „alattomos” szívproblémákat is képes tetten érni.

1
jún

Online egészségügy

A koronavírus miatt kialakult helyzetben nagyobb szerepet kapott az online ügyintézés. Sokan ily módon rendelték az élelmiszert, az oktatás is így zajlott, illetve az egészségügyben is nagyobb teret nyertek az online szolgáltatások.
– Az elmúlt hónapokban átalakult a betegkapcsolat – tudtuk meg Komeáthy Lajostól, a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény műszaki csoportvezetőjétől. – A szakrendelés csökkentett üzemmódban zajlott, köszönhetően annak, hogy kizárólag a 65 év alatti orvosok vehettek részt sürgős szükség esetén a közvetlen betegellátásban, mert csak így volt garantálható az egészségügyi előírások betartása. A betegekkel elsősorban a háziorvosok tartották a kapcsolatot, ők pedig saját hatáskörben online vagy telefonon tették ezt. Amit nyugodtan ki lehet jelenteni, a karantén alatt a háziorvosok is hatékonyabban használták az online módszereket.