Tag: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

22
jún

Tovább tartanak nyitva a budapesti strandok a hőségriadó ideje alatt

A fürdőbelépőt is érdemes előre, online megvenni.

16
máj

Végre lubickolhatunk!

Az elmúlt hetekben megkezdték a budapesti fürdők felkészítését az újranyitásra, ez azonban a hosszúra nyúlt leállás miatt nem egyszerű feladat. A kormánybejelentés alapján a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. ezért a fürdők ütemezett, fokozatos nyitását tervezi.

Május 1-jétől a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitotta meg kapuit teljeskörűen.

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány. Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező látogatók részére maszk viselése kötelező. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik – írja honlapján a BGYH.

21
máj

Nyitnak a budapesti strandok

Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, a hatodikat pedig június 15-én – jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

Szűts Ildikó elmondta: jövő hét szombattól a Palatinus, a Paskál, a Római, a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti strand várja a vendégeket, június 15-től pedig a Pünkösdfürdői is. A zárt fürdőket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg – tette hozzá. A strandokon szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be – hangsúlyozta a vezérigazgató. Kiemelte ugyanakkor: jelentősen csökkenti a strandok befogadóképességét, hogy a látogatóknak személyenként 16 négyzetmétert, a medencékben pedig 4 négyzetméternyi vízfelületet kell biztosítani.