Tag: bevitel

28
nov

Kell a kalcium a csontoknak

A változókorral járó hormonális változások nagymértékben növelik a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Emellett az idősödéssel – mindkét nem körében – csökken a bevitt kalcium felszívódása, éppen ezért egy bizonyos életkor után érdemes odafigyelni a betegség megelőzésére.

28
szept

Nem a kenyér a fő ellenség!

Azok közül, akik testsúlycsökkentő étrendet követnek, sokan választják az extrudált kenyeret, a puffasztott rizs-, illetve búzaszeletet, azt gondolván, ezek fogyasztása elősegíti fogyásukat, hiszen kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos kenyér. Ebben van némi igazság, azonban tudni kell: nem a kenyér a diéta legnagyobb ellensége.

28
szept

Mennyi cukor fér a napunkba?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint nem tilos hozzáadott cukrot fogyasztanunk, de mindenképp érdemes odafigyelni a napi bevitelünkre, illetve túlfogyasztás esetén csökkenteni azt.

9
okt

Fehérjeturmix edzés után?

Ma már nemcsak az élsportolók, hanem a szabadidős sportolók, a fitneszteremben edző fiatalok is isznak fehérjeturmixot a hatékonyabb izomtömeg-növelés érdekében. Arról, hogy kell-e, érdemes-e proteint szedni, szakembert kérdeztünk.