Tag: anya

28
márc

De milyen áron?

A mérleg egyik serpenyője: az e-Kréta tanúsága szerint Gyermek második félévi mérlege eddig 8 darab ötös és 2 négyes. Az ötösök között nem csak készségtárgyak vannak, sőt abból csupán kettő, a többi „rendes”, tanulós tárgy. Amiből készülni kell, leckeírás is van, persze. (Mielőtt bárki irigykedni kezd, gyorsan olvassa tovább.)

28
febr

A kicsi séf

A hét közepén végre megérkezett Anya egészséges fritőze (ez itt nem a reklám helye, de forró levegős, minimális olajjal készül benne az étek, tényleg szuper). Alig várta a hétvégét, hogy felavathassa, természetesen sült krumplit és rántott húst tervezett, persze vasárnapra, lévén hagyománytisztelő.

31
jan

A felesleges kéz

Természetes, hogy amíg pici a gyerek, mindent megcsinálunk helyette. Öltöztetjük, hurcoljuk, etetjük, itatjuk, másként nem is lehetne. Az első mérföldkő az óvodai közösségbe kerülés, amikor egyre inkább elvárják tőle az önállóságot. Aztán az újabb nagy változást az iskola hozza.

14
dec

Stabil hátország

Ahogy szokták mondani, az év vége a számadás ideje is, így jómagam sem tettem másként, és végignézvén idei produktumaimat, rádöbbentem, mindig csak Anya és Gyermek szerepelnek benne. Mintha csonka család volnánk, vagy Apa szóra sem lenne érdemes, vagy mifene.

30
okt

Az anyatigris

Ez egy különleges – és különlegesen veszélyes – faj, egyedei a szülővé válással alakulnak ki. A gyermek közösségbe kerülésével, szocializálódásával párhuzamosan fejlődnek ki az anyatigris példányok, esetenként – sajnálatosan – túlságosan nagyra.