Célegyenesben a templomépítés

Zajlik az élet az Újpalotai Református Missziói Egyházközség háza táján. A kerület legfiatalabb egyházközségének templomépítési terve a célegyenesbe fordult.

Fogarasi Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

Fogarasi Gábor/Archív fotó: XV Média, Vargosz

– Másfél éves folyamat zárult le – mondta Fogarasi Gábor lelkész -, lezárult a telekrendezés, a telekmegosztás és megkaptuk az építési engedélyeket is. A tervek szerint márciusban megtörténhet az alapkő letétele, illetve hozzákezdhetünk a körülbelül 150-160 férőhelyes templom alapozásának is. Ez ugyanis a minimumterv, amelyet idénre magunk elé tűztünk, de bízunk benne, hogy ennél előrébb fogunk jutni, és év végére már szerkezetkész állapotban lesz az épület.

S hogy hova ez a nagy „sietség”? A reformáció 2017-ben ünnepli majd az ötszázadik évfordulóját, és az abban az esztendőben éppen 15 esztendős újpalotai gyülekezet szeretne már a saját templomában ünnepelni.

– A létszámunkhoz képest pörgős életet élünk, amelyet csak tetézni fog az építkezés. De emellett folytatni szeretnénk a tavaly elkezdett Ökumenikus Esték sorozatunkat – a következő előadás február 14-én lesz -, melyre remélhetőleg tagjainkon kívül más egyházak képviselői is kíváncsiak lesznek – magyarázta a lelkész.

A rengeteg munka eddig egy emberre, Fogarasi Gábor lelkészre hárult. A nyártól azonban a püspök Kozma Ferencet beosztott lelkésznek nevezte ki, melynek gyümölcse egy új ifjúsági csoport lett. És még egy új taggal bővültek: Csibikével, a papagájjal, amely több mint fél évvel ezelőtt az ablakon keresztül repült be, és a gyülekezet egyik kedvence lett. Különösen a zenét imádja.

Comments are closed.