Busszal szállítják a gyerekeket a jégpályákhoz

Az idei lesz a hatodik tél, amikor a kerületi önkormányzat biztosítja a korcsolyázási lehetőséget a kerületben, azonban a szolgáltatás két területen módosulni fog. Az egyik fontos változás, hogy a korábbi megszokott helyszínek közül a Száraznád iskola udvara kiesik, helyette az AsiaCenter két épülete között alakítják ki a jégpályát. A másik pálya viszont változatlanul a Czabán Általános Iskola udvarán lesz. Ugyancsak fontos változás, hogy idén az önkormányzat saját buszával szállítja majd a pályákra a kerületi ovisokat és diákokat.

Archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Az üzletközpontnál levő pálya a tervek szerint december 2-ától üzemel. A délelőtti órákban reggel 8-tól délután 2 óráig a kerületi iskolák és óvodák használhatják ingyen a létesítményt, az egy órás pályafelújítást követően pedig délután 3 órától zárásig a lakosság korcsolyázhat térítésmentesen. A Czabán-pálya később, december 16-án nyit, illetve egy órával tovább, délután 3 óráig fogadja az ovis és iskolás csoportokat. Itt is egy óra a pályafelújítás, a lakosság pedig délután 4 órától korizhat. Hétvégén, szünetben és ünnepnapokon mindkét helyszínen egész nap lehetőség nyílik a korcsolyázásra. Az idei szezon a tervek szerint február végéig tart, de ha azt követően is hideg marad az idő, úgy a nyitvatartást is meghosszabbíthatják egy-két héttel.

Archív/Fotó: XV Média, Vargosz

Archív/Fotó: XV Média, Vargosz

A korábbi években szezononként több mint negyvenezer látogatója volt a létesítményeknek, a szervezők ezt várják az idei téltől is. A korcsolyázási kedv növelésére mindkét pálya mellett melegedőt, büfét és kölcsönzőt is üzemeltetnek. A létesítmények őrzését hagyományosan az újpalotai polgárőrök vállalták.

Comments are closed.